FEEL GOOD TRAINER LEE-ROY WINT DUTCH OPEN!

In voorbereiding op zijn MMA-debuut volgende maand leek het Lee-Roy wel aardig om ‘nog even’ een wedstrijd te kickboksen. Besloten werd om af te reizen naar de jaarlijkse WAKO-YOKOSO Dutch Open in Amstelveen. Dit bleek vanwege ‘iets met vergunningen’ last-minute te zijn verplaatst naar Zaandam. Ook goed. In de K1-klasse stond een mooie poule zware jongens van verschillende nationaliteiten klaar om te knokken. Vanwege de toch wat rommelige organisatie was niet altijd duidelijk wanneer gevochten moest worden. Dit resulteerde in een wat chaotische start van de eerste partij die netjes werd gewonnen. En ook de volgende wedstrijd trok Lee-Roy overtuigend naar zich toe. In de finale, die pas ‘s avonds werd afgedraaid, stond een zware jongen te wachten. Zichtbaar zwaarder dan Lee-roy. Afgetraind. Maar dat kon de pret niet drukken. Lee-Roy deed zijn ding. Bewegen, inkomen, stoten, hard stoten! Rake klappen. Van de eerste knockdown kon zijn tegenstander herstellen. Van de tweede niet. Klaar. Een nette TKO. Daar sta je dan. Even een wedstrijd kickboksen en je schrijft zomaar de WAKO Dutch Open op je naam. Held!

Genoemd mag worden dat ook de andere vechters van Helmsport weer een topprestatie hebben geleverd. Trainer (en veteraan) Erwin won alle vijf partijen en werd kampioen puntvechten in de open klasse. Met strak handwerk en een paar fraaie highkicks werd de winst overtuigend binnengehaald. Debutant Giel vocht zijn eerste wedstrijd en maakte er een nette, respectvolle en aantrekkelijke wedstrijd van. Ondanks een verlies op punten, kon het de pret niet drukken. Een tevreden verliezer is ook een winnaar. Daar gaan we nog meer van zien! Alles bij elkaar was het een sportief tournooi met een goede sfeer en veel wederzijds respect tussen de vechters, trainers en publiek. Dit is hoe we de sport graag zien!

Feel Good Fight feliciteert alle vechters en trainers met hun prestatie. OSU!