FEEL GOOD RODE BAND!

In de periode 2009 – 2014 ofzo (lees: vroeger), was ik redelijk bedreven in het semi-contact kickboksen. Een subtiele, sierlijke sport waarbij men gebruik maakt van teruggetrokken technieken. Nou sta ik niet echt bekend om mijn ‘subtiele’ technieken, maar met een uitgeharde conditie en ongekende bewegelijkheid  kom je best ver. Zo wist ik toch redelijk wat bekers in de wacht te slepen en wat toernooien op mijn naam te zetten. Om niet meer altijd ‘bandloos’ op de toernooien te verschijnen begon mijn trainer Shera Oedairamsingh met examens en banden. In vlot tempo wist ik de verschillende kleurtjes naar me toe te trekken. Ik strandde op de blauwe band.  Voor de volgende ‘de rode band’ moest je meer dan alleen technieken beoefenen en wedstrijden doen. ‘Banden krijg je hier niet cadeau’ was Shera zijn motto. ‘En voor de rode band moet je wat betekenen voor de sport’. En dat zijn de laatste woorden die er toen over gezegd zijn. Nu een paar jaar later verraste Shera me. Vanwege de vakantie was ik weer eens in mijn oude stal op bezoek en trainde lekker mee. Na afloop zei hij: ‘Hendrik, je hebt met je eigen sportschool FEEL GOOD FIGHT overduidelijk laten zien dat je wat betekent voor de sport. Daarmee verdien je met recht deze band’ en overhandigde me met trots de rode band. Nou zijn mannen niet van het huilen, en vechtsporters al helemaal niet, maar dit mooie gebaar zou een mooie aanleiding zijn geweest. Shera bedankt, op  naar de laatste jongen, de zwarte band! OSU!