Trainer en visie


‘Ik heb sporten nooit leuk gevonden, maar dit is geweldig.’

Op mijn 19de begon ik met vechtsport. Met Muay Thai; een harde, maar eerlijke sport vol kleurrijke tradities. Meer dan tien jaar later, ben ik langs diverse sportscholen en vechtstijlen beter en veelzijdiger geworden. Ik heb geleerd met en van anderen. Nu is het tijd om mijn kijk op de sport over te dragen.

Tijdens één van mijn trainingen zei een wat oudere man ooit tegen me: ‘Ik heb sporten nooit leuk gevonden, maar dit is geweldig.’  Dat is precies mijn kracht. Met een flinke dosis enthousiasme krijg ik iedereen mee.


Iedereen wil wel eens ergens tegen aan trappen, toch?

Vechtsport en met name kickboksen staat niet bepaald bekend als een theekransje. Vervelende incidenten kleuren de sport negatief in de media. Dit schrikt mensen af en dat is erg jammer. Kickboksen is namelijk voor iedereen uitermate geschikt om letterlijk de spanning van je af te gooien. Iedereen wil wel eens ergens tegen aan trappen, toch? Is het niet heerlijk om dit na een lange werkdag op een verantwoorde manier te doen? Ik heb een fulltime kantoorbaan en vind het heerlijk om ’s avonds mijn hoofd leeg te trainen.


Sporten is een uitje, een totaalbeleving

Sporten moet niet als verplichting voelen. Het moet juist een leuke avond weg zijn, een uitje, een totaalbeleving. Sfeer en gezelligheid zijn belangrijk bij Feel Good Fight. Met een muziekje erbij lekker bezig met je conditie en je weerbaarheid.  De trainingen zijn dan ook niet perse voor de (vecht)sportliefhebbers, maar juist voor personen die graag op een ongedwongen manier fitter willen worden. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer meetrainen!

Osu, Hendrik Hoekstra